Tunfiskekager

Heart outline Heart 18 personer Clock graphic 1hr 45 Min Cutlery circle Serverer 8

Ingredienser

  • 1 dåse John West tun i vand, hvor vandet er hældt fra
  • 450 g kartofler
  • 3 forårsløg
  • 1 tsk smør
  • 60 g moden cheddar, revet
  • 1 pisket æg
  • 1 strøget spsk. mel
  • Sort peber
  • 1 strøget spsk. frisk purløg, hakket
  • 100 g rasp (ca.)
  • Vegetabilsk eller let olie til stegning

Trin 1

Skræl kartoflerne og skær dem i tern (ca. 1 cm). Damp eller kog dem, til de er møre (ca. 12-14 minutter).

Trin 2

Hæld vandet fra og lad dem køle af. I mellemtiden vaskes, pilles og hakkes forårsløgene fint, hvorefter de steges i smør over svag varme i to minutter.

Trin 3

Læg tunen i en stor skål sammen med forårsløgene og kartoflerne. Derefter tilsættes ost, halvdelen af det piskede æg og melet, og det krydres med sort peber.

Trin 4

Bland det godt og form det til kugler, som trykkes lidt flade. Dyppes først i resten af det piskede æg og derefter i rasp.

Trin 5

Læg fiskekagerne på en tallerken, dæk dem til og lad dem køle af en time før stegning.

Trin 6

Når du er klar til at servere dem, opvarmes lidt olie i en stor dyb stegepande, og fiskekagerne koges under middelvarme i ca. 4 minutter, eller indtil de er varme hele vejen igennem og gyldenbrune udenpå. Serveres med blandede salatblade.

Relaterede opskrifter