Sporbarhed er afgørende for os

Sporbarhed er helt afgørende, hvis fiskerindustrien som helhed blive mere gennemsigtig og forbedre den måde, den drives på. Sporbarhed gør det muligt for os at overvåge al drift og arbejde samt arbejdsforholdene hos vores leverandører. Når sporbarheden er på plads, er det muligt for os at spore hvert enkelt produkt – lige fra fangsten til din tallerken. Det er meget vigtigt for os, at vores fisk indfanges via bæredygtigt fiskeri, så havene kan forblive bæredygtige både for os og fremtidige generationer – og det er også en global forpligtelse, som vores moderselskab, Thai Union, er indgået i.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvor vores vilde fisk og skaldyr indfanges, anbefaler vi dig at læse Thain Unions Sourcing Transparency-rapport for Europa. Thai Union Sourcing Transparency report for Europe.

John West Denmark
John West Denmark

Vores tilgang til tun

Vores moderselskab, Thai Union, har forpligtet sig til, at al tun, der hører under deres brand, skal komme fra bæredygtige fiskerier, der enten er certificerede af Marine Stewardship Council (MSC) eller indgår i et Fishery Improvement Project (FIP) med henblik på at opnå MSC-certificering. Målet er, at 75 % af Thai Unions tun skal komme fra disse kilder inden udgangen af 2020.

John West vil som brand bidrage til, at vi kan opnå vores virksomheds globale mål – vi har bl.a. vundet MSC UK Canned Brand of the Year hvert år siden 2017.

Få mere at vide om MSC og FIPs nedenfor eller besøg SeaChange-hjemmesiden og lær mere om vores moderselskabs mål og forpligtelser inden for tunfiskeri.

HVAD ER EN FIP?

Når et fiskeri beslutter sig for at forsøge at opnå MSC-certificering, er der som oftest forbedringer, der skal foretages, inden fiskeriet kan opnå denne certificering. I sådanne tilfælde kan fiskeriet vælge at indgå i en FIP, hvor forskellige interessenter, (såsom fiskerivirksomheder, regeringer og fiskeriforvaltere), forpligter sig til at forbedre deres praksis, så de sammen kan sikre, at fiskebestande forbliver bæredygtige, klimaaftryk formindskes, og at fiskeriet administreres på en effektiv måde

Hvis du gerne vil lære mere om FIPs, så se her

Fish pattern graphic

Andre forpligtelser

John West Denmark

DOLPHIN SAFE

John West har fået tildelt ‘Dolphin Safe’-certificeringen af Earth Island Institute (EII), som er en internationalt anerkendt nonprofit-organisation, der har grundlagt verdens største, private program, der overvåger bæredygtighed med det formål at beskytte og konservere verdens delfiner. EII anerkender John West som værende en ‘Dolphin Safe’-virksomhed

John West Denmark

INTERNATIONAL SEAFOOD
SUSTAINABILITY FOUNDATION – ISSF

Thai Union er et stiftende medlem af ISSF og en stærk tilhænger af ISSFs initiativer. ISSFs mission er at støtte og facilitere initiativer, der er baseret på videnskabelige fakta, og som kæmper for langvarig konservering og bæredygtig brug af den globale tunbestand. Alle større snurpenot-fiskerfartøjer, som Thai Union modtager fisk fra, skal være registreret på ISSFs Proactive Vessel Register (PVR). PVR gør det muligt for fiskerfartøjer, der fanger tun, at tilkendegive sig som aktive deltagere i betydningsfulde bæredygtighedstiltag, såsom implementeringen af særlige best practices.

John West Denmark

Plastik og affald i havene

John West og vores moderselskab, Thai Union, har I adskillige år været forpligtet til at samarbejde med samfund verden over for at bekæmpe forureningen af vores have. I 2018 blev Thai Union medlem af Global Ghost Gear Initiative, og nu arbejder vi på et program, der kan tackle problemet med plastik i havene. Hvis du gerne vil vide mere om Thai Unions arbejde for at bekæmpe forureningen af verdens have, så klik her.