This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Hjem » Opskrifter »
Gratin dauphinoise med tun, pore og bacon
35 Min Serverer 2
Ingredienser
- ½ spsk olivenolie
- 2 skiver stribet bacon, skåret i små tern
- ½ porre skåret i tynde skiver
- 1 ds John West “Klar til brug” Saftig Tun
- 250 g melede kartofler, skrællede og skåret i tynde skiver
- 1½ dl piskefløde
- ½ spsk friskrevet parmesanost
- Lidt frisk timian
- Evt. grøn salat
Trin 1
Forvarm ovnen på 160 grader C. Opvarm olien i en stor stegepande, tilsæt bacontern og porre og steg ved middel varme til baconternene er begyndt at brune, og porreskiverne er blevet bløde. Rør tun i og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Trin 2
Smør en stor gratinskål, kom et lag kartofler i og krydr med salt og peber. Kom bacon, porre og tunblandingen på og afslut med et lag kartofler. Hæld piskefløden over og drys med parmesan og timian.
Trin 3
Bag i ovnen i 1-1½? time eller indtil kartoflerne er bløde og osten gylden. Server med grøn
Del denne opskrift