Gratin dauphinoise med tun, pore og bacon

Heart outline Heart 10 personer Clock graphic 35 Min Cutlery circle Serverer 2

Ingredienser

  • ½ spsk olivenolie
  • 2 skiver stribet bacon, skåret i små tern
  • ½ porre skåret i tynde skiver
  • 1 ds John West “Klar til brug” Saftig Tun
  • 250 g melede kartofler, skrællede og skåret i tynde skiver
  • 1½ dl piskefløde
  • ½ spsk friskrevet parmesanost
  • Lidt frisk timian
  • Evt. grøn salat

Trin 1

Forvarm ovnen på 160 grader C. Opvarm olien i en stor stegepande, tilsæt bacontern og porre og steg ved middel varme til baconternene er begyndt at brune, og porreskiverne er blevet bløde. Rør tun i og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Trin 2

Smør en stor gratinskål, kom et lag kartofler i og krydr med salt og peber. Kom bacon, porre og tunblandingen på og afslut med et lag kartofler. Hæld piskefløden over og drys med parmesan og timian.

Trin 3

Bag i ovnen i 1-1½? time eller indtil kartoflerne er bløde og osten gylden. Server med grøn

Relaterede opskrifter