SeaChange hos John West

Hos John West har vi solgt fisk af højeste kvalitet i mere end 150 år, og det vil vi fortsætte med at gøre for bestandig. Det er netop derfor, vi har forpligtet os til bæredygtigt fiskeri, så vores have kan fortsætte med at være hjem for en overflod af lækre fisk, som fremtidige generationer også har mulighed for at nyde. ‘SeaChange®’ referer til Thai Unions (vores moderselskabs) tilgang til bæredygtighed. SeaChange® er udviklet til at føre til reelle og langvarige forandringer af den måde, vi driver og leder vores virksomhed på, og vi håber, den kan inspirere andre til at tilslutte sig kampen om større bæredygtighed.

Klik her for at få mere at vide om Thai Unions SeaChange-strategi®.

John West Denmark

Bæredygtige programmer

John West Denmark

Bæredygtigt fiskeri

John West Denmark

Ansvarlig virksomhedsdrift

John West Denmark

Sikkert, lovligt arbejde

VORES DRIFTSPRINCIPPER

GOD FORVALTNINGSPRAKSIS

Robust lederskab og robuste politikker og procedurer sikrer, at vores virksomhed forbliver fokuseret på at indfri vores objektiver inden for bæredygtighed, samtidig med at vores arbejdsmetoder fortsætter med at opfylde de højeste, etiske standarder.

GENNEMSIGTIGHED

Vi forbliver gennemsigtige i kommunikationen med vores interessenter, kunder og den bredere industri; dette opnår vi gennem at dele vores erfaringer og jævnligt komme med opdateringer om vores fremskridt.

PARTNERSKABER

Vi opsøger nonprofit-organisationer, regeringer og industripartnere og tilbyder disse at samarbejde med os for at styrke vores initiativer, der har til formål at indfri vores overordnede objektiver — og det vil vi fortsætte med at gøre.

Vores bæredygtighedsstrategi, SeaChange, har til formål at indfri vores Sustainable Development Goals. VI har fokuseret på tre af FN’s Verdensmål for Bæredygtig Udvikling, så vi kan bidrage til bredere, samfundsmæssige forandringer inden for områder, hvor det er muligt for os at gøre dette.

John West Denmark
John West Denmark
John West Denmark

Nøgleinitiativer

Fish pattern graphic

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hos John West er fødevaresikkerhed for vores kunder af højeste prioritet, og det er grunden til, at vi kun handler med emballage, der strengt overholder retningslinjer og europæiske regler iht. “Food Standards Agency”. Nogle af John Westsemballager er forsynet med en lak, der indeholder et derivat af stoffet Bisphenol. Ved kontakt er små mængder af stoffet bisphenol A i stand til at migrere, men holder sig stadigvæk inden for EU-forordningens grænser (under 600μg / kg). Denne lak er afgørende for kunne konservere vores produkter og bevare dets kvalitet og dets holdbarhed, som er mellem 3-10 år, afhængigt af produktet. Selvom vi tilskynder vores emballageleverandører til total fjernelse af bisphenol, er der ingen passende alternativ tilgængelig i øjeblikket. Ikke desto mindre vil vi være meget opmærksomme på EU’s næste beslutninger om niveauer for kemiske migrationer fra emballagen.

Du behøver ikke tage et vildt gæt på dette! Alle John West’s laks er vildtfangede. Fanget i Alaska eller Canada og altid friske. Det ”vilde” er, hvad der giver dem så god kvalitet, laks med fantastisk smag!

Sporbarhed viser, hvor fisken kommer fra. Med andre ord, kan vi spore fisken tilbage til det sted, hvor de blev fanget. Hos John West ved vi, hvor vigtigt det er at beskytte vores have og oceaner, for uden dem ville vi ikke være i stand til at tilbyde dig vores brede sortiment af fisk- og skalddyrsprodukter. For fortsat at kunne passe på havmiljøet, har vi brug for at vide præcis, hvor alle vores fisk kommer fra. Og det gør vi så!

Det meste af det kan. Oplysninger om genanvendelse kan findes på alt vores emballage.

“Dolphin Safe” betyder ganske enkelt, at fisken som er i pakke, er fanget uden på nogen måde at skade delfiner. Alle vores aktiviteter bliver overvåget af Earth Island Institute (www.earthisland.org), en non-profit organisation, der støtter de mennesker, der skaber løsninger for at beskytte vores fælles planet. Vi handler kun med leverandører, som er EII godkendt. Dette partnerskab hjælper os med til at sikre, at alt tun på vores konservesfabrikker er Dolphin Safe. Faktisk grundlagde EII, Dolphin Safe-programmet i tæt samarbejde med John West for over 20 år siden.

Vi ved hvorfra ethvert af vores produkter kommer og ønsker at dele dette med dig. Vi arbejder på at lægge alle vores produkter på can track’eren, men du kan allerede spore følgende tunprodukter fra Seychellerne og Ghana: Tun i Vand, Tun i Olie, No Drain Tun. Du kan også spore vores Alaska Vildlaks samt vores Makrel og Sardiner fra Portugal.

Det er helt afgørende for os og vores moderselskab, Thai Union, at det arbejde, der finder sted på vores anlæg og på tværs af vores distributionskæder, er sikkert, lovligt og et frit valg, som vores medarbejdere selv har taget.

Vores leverandører skal alle underskrive vores Business Ethics and Labour Code of Conduct, Vessel Improvement Program og Code of Conduct, som alle fremlægger klare retningslinjer for de høje standarder, vi forventer bliver mødt, så vi kan opretholde vores etiske politikker, også i praksis.

Derudover har Thai Union en politik om ikke at tolerere ansættelsesgebyrer, særligt når det kommer til ansættelsen af migrantarbejdere på vores fabrikker. Thai Union samarbejder desuden med International Labour Organisation (ILO) og International Transport Workers’ Federation (ITF) for at bekæmpe udnyttelsen af arbejdskraft både på land og til havs. Thai Unions Ethical Migrant Recruitment Policy er anerkendt af den uafhængige evaluator, Impactt, som en “milepæl inden for forbedringen af ansættelsesprocessen for migrantarbejdere.”

Du kan lære mere om, hvordan vi fremmer sikker og lovlig arbejdskraft i vores distributionskæder her.

På bunden af alle vores dåser med tun, laks, makrel og sardiner kan du se et nummer, som du kan bruge til at lære mere om hvilken fiskeart, din dåse indeholder, og hvilket hav fisken blev fanget i – du kan endda spore fisken tilbage til lige netop den båd, der fangede den. Du skal blot indtaste nummeret i John Wests sporingsværktøj her.

I 2019 udgav vores moderselskab, Thai Union, i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden sin første rapport: European Sourcing Transparency: Wild Caught Fish and Shellfish. Denne rapport fremlægger data fra den proces, vi undergår i samarbejde med WWF for at evaluere, hvordan det går med bæredygtigheden i vores distributionskæder; noget, der er helt afgørende for Thai Union grundet deres forpligtelse til at være helt gennemsigtige i deres virksomhedsdrift. Du kan læse rapporten her.

Vores virksomhed forarbejder og importerer fisk, og derfor driver vi ikke selv fiskerfartøjer; men dette betyder selvfølgelig ikke, at {1}ansvarligt fiskeri ikke er utroligt vigtigt for os. Vi ønsker at sikre, at fiskeri i vores have foregår på en måde, der både er bæredygtig nu og for fremtidige generationer. Derfor er vi involveret i Fishery Improvement Projects (FIPs), så gør det muligt for vores leverandører at samarbejde med deres partnere og finde reelle løsninger, hvis et behov for at reducere bifangster i et særligt område opstår{2}. Du kan få mere at vide om vores tilgang til bæredygtigt fiskeri her.

Hvis du gerne vil {6}følge disse FIPs arbejde, så anbefaler vi, at du tilmelder dig FisheryProgress.org her. På denne måde kan du holde dig opdateret på alle FIPs, (ikke blot dem, vi er involverede i), og så får du også fuld adgang til alle oplysninger, der er frigivet om en specifik FIP. Hvis du gerne vil lære mere om de FIPs, Thai Union deltager i, så søg på Thai Union som ‘deltager’  under FIP Directory på FisheryProgress.org.

Vores virksomhed forarbejder og importerer fisk, og derfor driver og ejer vi ikke selv fiskerfartøjer; men dette betyder selvfølgelig ikke, at ansvarligt fiskeri ikke er utroligt vigtigt for os. Vi ønsker at sikre, at fiskeri i vores have foregår på en måde, der både er bæredygtig nu og for fremtidige generationer. Derfor har vores moderselskab, Thai Union, siden 2014 været involveret i Fishery Improvement Projects (FIPs) i Atlanterhavet, Det Indiske Ocean og Stillehavet.

FIPs har til formål at forbedre fiskerindustrien og understøtte og levere oplysninger til MSC-certificeringen, der måler bæredygtighed. Disse projekter forener virksomheder, der forarbejder fisk og skaldyr, med dem, der driver verdens fiskerværktøjer, samt nonprofit-organisationer og regeringer, så vi sammen kan identificere og tackle de miljøudfordringer, verden står over for. På denne måde kan vi sammen udvikle detaljerede handlingsplaner og samarbejde om at implementere disse. Planerne kan eks. bestå af politiske ændringer, nye kontroller af fiskerifangster eller en ændring af eksisterende fiskemetoder. Hvis du gerne vil lære mere om FIPs, så anbefaler vi denne video.

Da vi samarbejdede med WWF Verdensnaturfonden i 2014-2018, evaluerede vi, hvor bæredygtige vores vilde fisk, der blev fanget i Europa, egentlig var. Vores resultater og konklusioner blev offentliggjort i Thai Unions første, europæiske ‘Sourcing Transparency Report’

Vi anerkender, at sporbarhed er helt afgørende for bæredygtighed. Når sporbarheden sidder lige i skabet betyder det, at vi og du kan spore alle vores produkter – lige fra fangsten til din tallerken{3}. Vi er et aktivt medlem af Global Dialogue on Seafood Traceability, (som du kan lære mere om her), og vi har være med til at bane vejen for teknologiske løsninger, der forbedrer sporbarheden inden for fisk- og skaldyrsindustrien. Få mere at vide om Thai Unions innovative arbejde her.

Du kan se flere resultater af vores arbejde for at forbedre dine fødevarers sporbarhed i vores sporingsværktøj, hvor du kan spore vores produkter helt tilbage til det fartøj, der fangede fisken i dem

Hvis du gerne vil vide mere om vores bæredygtighedsstrategi, så tjek Thai Unions SeaChange®-side:

Både vores virksomhed og vores moderselskab, Thai Union, forarbejder og importerer fisk, og derfor ejer eller driver vi ikke selv fiskerfartøjer; vi får derimod vores fisk og skaldyr fra fiskerier verden over. Disse fiskerier gør brug af en lang række forskellige fiskerimetoder, stang- og linjefartøjer og snurpenotter. For os betyder bæredygtigt fiskeri, at de fiskerier, vi benytter os af, drives i linje med industriens best practice, så de lever op til både miljømæssige og sociale standarder – lige fra fangsten til din tallerken. Thai Union forstår, at der er fordele og ulemper ved alle fiskerimetoder og er forpligtet på at støtte fiskerier i løbende at forbedre sig så meget som muligt.

Som en anerkendelse for vores arbejde inden for bæredygtigt fiskeri har John West modtaget Marine Stewardship Councils pris ‘UK Canned Brand of the Year’ hvert år de seneste tre år. Derudover er Thai Union den fødevarevirksomhed, der har den højeste rating på Dow Jones Sustainability Index og verdens førende fisk- og skaldyrsvirksomhed ifølge Seafood Stewardship Index. Du kan lære meget mere om vores arbejde her.

Lær mere om vores bæredygtige fiskeri her

Vi er fuldt ud forpligtede til at sikre, at 100 % af vores emballager kan genbruges, genanvendes eller er komposterbart inden 2025. Derudover vil vi løbende vurdere de materialer, vi benytter i vores emballager, så vi kan sikre os, at vi skifter til mere innovative og bæredygtige muligheder, i takt med at disse bliver tilgængelige.

Gennem vores moderselskab, Thai Union, er vi involverede i adskillige initiativer, der har til formål at reducere mængden af plastik og affald i verdens have; vi er bl.a. medlem af Global Ghost Gear Initiative (GGGI). Vi støtter GGGI i deres kamp mod at reducerer mængden af mistet eller forladt fiskergrej i havene. Få mere at vide her.

De bæredygtighedsudfordringer, som den globale fiskerindustri står over for, er meget komplekse, og vi er på en langvarig rejse mod at gøre en positiv forskel. Vores moderselskab, Thai Union, rapporterer vores fremskridt i deres årlige Sustainability Report og på deres dedikerede SeaChange®-hjemmeside (seachangesustainability.org/). Du kan læse den seneste rapport her.

Vores nuværende mål er sat til udgangen af 2020, så vi rapporterer snart vores fremskridt inden for disse og vores videre mål for 2025. Læs mere om Thai Unions bæredygtighedsstrategi, SeaChange®, her