John Wests rejse

John West har forsynet sine kunder med fisk af højeste kvalitet siden 1857, og vi er på en konstant rejse for at forbedre os og kunne tilbyde dig det allerbedste inden for fisk. Vores produkter indeholder masser af naturlig protein, som passer perfekt i en travl hverdag: No Drain-køleskabsbøtter gør det let som en leg at forkæle hele familien; med vores Easy Peel-makrel behøver du aldrig fumle med dåseåbnere igen; og vores Frokostbøtter er både hurtige og nemme at tilberede, uden at du behøver gå på kompromis med den gode smag.

I vores banebrydende grundlæggers ånd har vi tilsluttet os Thai Union, som er en af verdens førende virksomheder inden for fisk og skaldyr. Sammen forpligter vi os til at fremme nye løsninger inden for innovation og bæredygtighed. Følg John Wests rejse videre nedenfor…

Fish pattern graphic
John West Denmark

Historien indtil videre

I 1857 bragte John West den fantastiske smag af laks fra Stillehavet til Storbritannien for første gang. Lige siden da har vi markeret os som en førende virksomhed inden for velsmagende fiskeprodukter, og i dag sælger vi alt fra makrel på dåser, der er lette at åbne uden en dåseåbner, til No Drain-tun i køleskabsvenlige bøtter. Selvom vi er nået langt siden 1857, har vi altid vores stolte og unikke arv med os; intet af dette ville være muligt, hvis ikke det var for én handlekraftig mand med banebrydende idéer.

John West Denmark

Vores løfte om bæredygtighed

Som en stor og anerkendt udbyder af fisk på dåse, tager vi bæredygtigt fiskeri og vores ansvar overfor verdens havmiljøer yderst alvorligt.

Fish pattern graphic
John West Denmark

Spor dit måltid

Det er vigtigt for os hos John West, at du kender historien bag din mad. Scan koden på dåsen og se præcis hvor, din fisk kommer fra.

Fish pattern graphic

Ofte stillede spørgsmål

Her hos John West modtager vi rigtig mange spørgsmål om fisk. De fleste af disse er det let for os at svare på, for uden at prale for meget kan vi roligt sige, at vi er eksperter på lige netop det område. Andre spørgsmål, såsom ‘Hvor våd kan en fisk egentlig blive?’, tager vi lidt mere let på. Her får du svarene på et udvalg af nogle af de spørgsmål, vi oftest modtager.

John West er en del af MW Brands Group, der er ejet af Thai Union Frozen Products Public Company Limited i Thailand.

Vores adresse er: Conaxess Trade Denmark A/S, Stamholmen 151 (4. sal), 2650 Hvidovre

Desværre kan vi ikke tilbyde denne service i øjeblikket. Men hvem ved, hvad der kan ske i fremtiden?

Som med næsten alle andre konservesprodukter, er vores konserves tilberedt i emballagen, som en del af forarbejdningsprocessen. Det betyder, at produkterne er tilberedte i den forseglede emballage og kan spises direkte fra emballagen uden behov for yderligere forberedelse. Men du kan varme dem op, hvis det er sådan du kan lide at spise det. Sardiner på ristet brød for eksempel, er bare ikke det samme som med kolde sardiner.

John West tunfiskekonserves bliver rutinemæssigt testet og overvåget for kviksølv og andre potentielle miljøbelastende stoffer. Niveauerne af kviksølv er vi i stand til at opdage, og er meget lave og så godt og vel inden for de maksimalt tilladte niveauer i henhold til EU / UK-lovgivningerne. Rådet fra det britiske “Food Standards Agency” er, at folk skal spise mindst 2 portioner fisk om ugen, hvoraf den ene skal være en fed fisk. (Dåsetun betragtes ikke som en fed fisk). En ekstra anbefaling er, at hvis du forsøger at blive gravid, eller er gravid, skal du ikke spise mere end 1 dåse tun om ugen. Du kan læse mere om dette emne på:https://www.foedevarestyrelsen.dk

Hos John West er fødevaresikkerhed for vores kunder af højeste prioritet, og det er grunden til, at vi kun handler med emballage, der strengt overholder retningslinjer og europæiske regler iht. “Food Standards Agency”. Nogle af John Westsemballager er forsynet med en lak, der indeholder et derivat af stoffet Bisphenol. Ved kontakt er små mængder af stoffet bisphenol A i stand til at migrere, men holder sig stadigvæk inden for EU-forordningens grænser (under 600μg / kg). Denne lak er afgørende for kunne konservere vores produkter og bevare dets kvalitet og dets holdbarhed, som er mellem 3-10 år, afhængigt af produktet. Selvom vi tilskynder vores emballageleverandører til total fjernelse af bisphenol, er der ingen passende alternativ tilgængelig i øjeblikket. Ikke desto mindre vil vi være meget opmærksomme på EU’s næste beslutninger om niveauer for kemiske migrationer fra emballagen.

Ja, der er, fordi vi mener, at skind og ben er en essentiel del af vores laks overordnede kvalitet. Faktisk er benene en super kilde kalk. Hvis du foretrækker det, kan du mase de bløde ben ind i fisken, så du knap aner, de er der.

Du behøver ikke tage et vildt gæt på dette! Alle John West’s laks er vildtfangede. Fanget i Alaska eller Canada og altid friske. Det ”vilde” er, hvad der giver dem så god kvalitet, laks med fantastisk smag!

Tag produktet ud af emballagen og placér i en egnet lufttæt beholder. Derefter kan produktet opbevares i et køleskab i op til to dage.

Nej, det gør vi ikke! (Det er da et klart svar!)

Sporbarhed viser, hvor fisken kommer fra. Med andre ord, kan vi spore fisken tilbage til det sted, hvor de blev fanget. Hos John West ved vi, hvor vigtigt det er at beskytte vores have og oceaner, for uden dem ville vi ikke være i stand til at tilbyde dig vores brede sortiment af fisk- og skalddyrsprodukter. For fortsat at kunne passe på havmiljøet, har vi brug for at vide præcis, hvor alle vores fisk kommer fra. Og det gør vi så!

Det meste af det kan. Oplysninger om genanvendelse kan findes på alt vores emballage.

“Dolphin Safe” betyder ganske enkelt, at fisken som er i pakke, er fanget uden på nogen måde at skade delfiner. Alle vores aktiviteter bliver overvåget af Earth Island Institute (www.earthisland.org), en non-profit organisation, der støtter de mennesker, der skaber løsninger for at beskytte vores fælles planet. Vi handler kun med leverandører, som er EII godkendt. Dette partnerskab hjælper os med til at sikre, at alt tun på vores konservesfabrikker er Dolphin Safe. Faktisk grundlagde EII, Dolphin Safe-programmet i tæt samarbejde med John West for over 20 år siden.

Vi ved hvorfra ethvert af vores produkter kommer og ønsker at dele dette med dig. Vi arbejder på at lægge alle vores produkter på can track’eren, men du kan allerede spore følgende tunprodukter fra Seychellerne og Ghana: Tun i Vand, Tun i Olie, No Drain Tun. Du kan også spore vores Alaska Vildlaks samt vores Makrel og Sardiner fra Portugal.

Det er helt afgørende for os og vores moderselskab, Thai Union, at det arbejde, der finder sted på vores anlæg og på tværs af vores distributionskæder, er sikkert, lovligt og et frit valg, som vores medarbejdere selv har taget.

Vores leverandører skal alle underskrive vores Business Ethics and Labour Code of Conduct, Vessel Improvement Program og Code of Conduct, som alle fremlægger klare retningslinjer for de høje standarder, vi forventer bliver mødt, så vi kan opretholde vores etiske politikker, også i praksis.

Derudover har Thai Union en politik om ikke at tolerere ansættelsesgebyrer, særligt når det kommer til ansættelsen af migrantarbejdere på vores fabrikker. Thai Union samarbejder desuden med International Labour Organisation (ILO) og International Transport Workers’ Federation (ITF) for at bekæmpe udnyttelsen af arbejdskraft både på land og til havs. Thai Unions Ethical Migrant Recruitment Policy er anerkendt af den uafhængige evaluator, Impactt, som en “milepæl inden for forbedringen af ansættelsesprocessen for migrantarbejdere.”

Du kan lære mere om, hvordan vi fremmer sikker og lovlig arbejdskraft i vores distributionskæder her.

På bunden af alle vores dåser med tun, laks, makrel og sardiner kan du se et nummer, som du kan bruge til at lære mere om hvilken fiskeart, din dåse indeholder, og hvilket hav fisken blev fanget i – du kan endda spore fisken tilbage til lige netop den båd, der fangede den. Du skal blot indtaste nummeret i John Wests sporingsværktøj her.

I 2019 udgav vores moderselskab, Thai Union, i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden sin første rapport: European Sourcing Transparency: Wild Caught Fish and Shellfish. Denne rapport fremlægger data fra den proces, vi undergår i samarbejde med WWF for at evaluere, hvordan det går med bæredygtigheden i vores distributionskæder; noget, der er helt afgørende for Thai Union grundet deres forpligtelse til at være helt gennemsigtige i deres virksomhedsdrift. Du kan læse rapporten her.

Vores virksomhed forarbejder og importerer fisk, og derfor driver vi ikke selv fiskerfartøjer; men dette betyder selvfølgelig ikke, at {1}ansvarligt fiskeri ikke er utroligt vigtigt for os. Vi ønsker at sikre, at fiskeri i vores have foregår på en måde, der både er bæredygtig nu og for fremtidige generationer. Derfor er vi involveret i Fishery Improvement Projects (FIPs), så gør det muligt for vores leverandører at samarbejde med deres partnere og finde reelle løsninger, hvis et behov for at reducere bifangster i et særligt område opstår{2}. Du kan få mere at vide om vores tilgang til bæredygtigt fiskeri her.

Hvis du gerne vil {6}følge disse FIPs arbejde, så anbefaler vi, at du tilmelder dig FisheryProgress.org her. På denne måde kan du holde dig opdateret på alle FIPs, (ikke blot dem, vi er involverede i), og så får du også fuld adgang til alle oplysninger, der er frigivet om en specifik FIP. Hvis du gerne vil lære mere om de FIPs, Thai Union deltager i, så søg på Thai Union som ‘deltager’  under FIP Directory på FisheryProgress.org.

Vores virksomhed forarbejder og importerer fisk, og derfor driver og ejer vi ikke selv fiskerfartøjer; men dette betyder selvfølgelig ikke, at ansvarligt fiskeri ikke er utroligt vigtigt for os. Vi ønsker at sikre, at fiskeri i vores have foregår på en måde, der både er bæredygtig nu og for fremtidige generationer. Derfor har vores moderselskab, Thai Union, siden 2014 været involveret i Fishery Improvement Projects (FIPs) i Atlanterhavet, Det Indiske Ocean og Stillehavet.

FIPs har til formål at forbedre fiskerindustrien og understøtte og levere oplysninger til MSC-certificeringen, der måler bæredygtighed. Disse projekter forener virksomheder, der forarbejder fisk og skaldyr, med dem, der driver verdens fiskerværktøjer, samt nonprofit-organisationer og regeringer, så vi sammen kan identificere og tackle de miljøudfordringer, verden står over for. På denne måde kan vi sammen udvikle detaljerede handlingsplaner og samarbejde om at implementere disse. Planerne kan eks. bestå af politiske ændringer, nye kontroller af fiskerifangster eller en ændring af eksisterende fiskemetoder. Hvis du gerne vil lære mere om FIPs, så anbefaler vi denne video.

Da vi samarbejdede med WWF Verdensnaturfonden i 2014-2018, evaluerede vi, hvor bæredygtige vores vilde fisk, der blev fanget i Europa, egentlig var. Vores resultater og konklusioner blev offentliggjort i Thai Unions første, europæiske ‘Sourcing Transparency Report’

Vi anerkender, at sporbarhed er helt afgørende for bæredygtighed. Når sporbarheden sidder lige i skabet betyder det, at vi og du kan spore alle vores produkter – lige fra fangsten til din tallerken{3}. Vi er et aktivt medlem af Global Dialogue on Seafood Traceability, (som du kan lære mere om her), og vi har være med til at bane vejen for teknologiske løsninger, der forbedrer sporbarheden inden for fisk- og skaldyrsindustrien. Få mere at vide om Thai Unions innovative arbejde her.

Du kan se flere resultater af vores arbejde for at forbedre dine fødevarers sporbarhed i vores sporingsværktøj, hvor du kan spore vores produkter helt tilbage til det fartøj, der fangede fisken i dem

Hvis du gerne vil vide mere om vores bæredygtighedsstrategi, så tjek Thai Unions SeaChange®-side:

Både vores virksomhed og vores moderselskab, Thai Union, forarbejder og importerer fisk, og derfor ejer eller driver vi ikke selv fiskerfartøjer; vi får derimod vores fisk og skaldyr fra fiskerier verden over. Disse fiskerier gør brug af en lang række forskellige fiskerimetoder, stang- og linjefartøjer og snurpenotter. For os betyder bæredygtigt fiskeri, at de fiskerier, vi benytter os af, drives i linje med industriens best practice, så de lever op til både miljømæssige og sociale standarder – lige fra fangsten til din tallerken. Thai Union forstår, at der er fordele og ulemper ved alle fiskerimetoder og er forpligtet på at støtte fiskerier i løbende at forbedre sig så meget som muligt.

Som en anerkendelse for vores arbejde inden for bæredygtigt fiskeri har John West modtaget Marine Stewardship Councils pris ‘UK Canned Brand of the Year’ hvert år de seneste tre år. Derudover er Thai Union den fødevarevirksomhed, der har den højeste rating på Dow Jones Sustainability Index og verdens førende fisk- og skaldyrsvirksomhed ifølge Seafood Stewardship Index. Du kan lære meget mere om vores arbejde her.

Lær mere om vores bæredygtige fiskeri her

Vi er fuldt ud forpligtede til at sikre, at 100 % af vores emballager kan genbruges, genanvendes eller er komposterbart inden 2025. Derudover vil vi løbende vurdere de materialer, vi benytter i vores emballager, så vi kan sikre os, at vi skifter til mere innovative og bæredygtige muligheder, i takt med at disse bliver tilgængelige.

Gennem vores moderselskab, Thai Union, er vi involverede i adskillige initiativer, der har til formål at reducere mængden af plastik og affald i verdens have; vi er bl.a. medlem af Global Ghost Gear Initiative (GGGI). Vi støtter GGGI i deres kamp mod at reducerer mængden af mistet eller forladt fiskergrej i havene. Få mere at vide her.

De bæredygtighedsudfordringer, som den globale fiskerindustri står over for, er meget komplekse, og vi er på en langvarig rejse mod at gøre en positiv forskel. Vores moderselskab, Thai Union, rapporterer vores fremskridt i deres årlige Sustainability Report og på deres dedikerede SeaChange®-hjemmeside (seachangesustainability.org/). Du kan læse den seneste rapport her.

Vores nuværende mål er sat til udgangen af 2020, så vi rapporterer snart vores fremskridt inden for disse og vores videre mål for 2025. Læs mere om Thai Unions bæredygtighedsstrategi, SeaChange®, her