Små tuntarteletter

Heart outline Heart 1 person Clock graphic 40 Min Cutlery circle Serverer 10

Ingredienser

  • 1 x 375 g afkølet, færdigrullet butterdej
  • 1 spsk mælk til pensling
  • 1 dåse John West tun i vand, afdryppet
  • 2 store tomater, udkernet og skåret i små tern
  • ½ fed hvidløg, knust eller finthakket
  • ¼ rødløg finthakket
  • 4 basilikumblade i mindre stykker
  • 1 tsk ekstra jomfru olivenolie
  • Sort peber
  • ½ glas blandet svampeantipasti, hvor olien er hældt fra
  • 1 sps creme fraiche
  • 1 tsk frisk purløg, hakket

Trin 1

For at lave tarteletterne rulles butterdejen ud ret tyndt (ca. 2 mm) og skæres derefter i 10 firkanter på ca. 7 x 7 cm.

Trin 2

Placer dem med god afstand på 2 bageplader med bagepapir (eller smør olie på pladerne). Pensl hjørnerne af hver firkant med lidt mælk.

Trin 3

Skær striber af dej for at lave en kant rundt om hver firkant og sæt dem ovenpå. Prik forsigtigt huller i bunden af hver firkant med en gaffel. Bag dem i en varm ovn ved 220° C i 6-7 minutter, indtil de er gyldne og sprøde, og sæt dem derefter til side.

Trin 4

I mellemtiden blandes ingredienserne til tomatfyldet i en skål. Rør rundt og sæt det til side. I en anden skål blandes champignon med creme fraiche og purløg.

Trin 5

Når tarteletterne er afkølet, fyldes tomatblandingen i halvdelen af dejskålene og champignonblandingen i resten. Tun tilsættes det valgte fyld. Skal serveres med det samme.

Relaterede opskrifter