This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Hjem » Opskrifter »
Tunfiskekager
1hr 45 Min Serverer 8
Ingredienser
- 1 dåse John West tun i vand, hvor vandet er hældt fra
- 450 g kartofler
- 3 forårsløg
- 1 tsk smør
- 60 g moden cheddar, revet
- 1 pisket æg
- 1 strøget spsk. mel
- Sort peber
- 1 strøget spsk. frisk purløg, hakket
- 100 g rasp (ca.)
- Vegetabilsk eller let olie til stegning
Trin 1
Skræl kartoflerne og skær dem i tern (ca. 1 cm). Damp eller kog dem, til de er møre (ca. 12-14 minutter).
Trin 2
Hæld vandet fra og lad dem køle af. I mellemtiden vaskes, pilles og hakkes forårsløgene fint, hvorefter de steges i smør over svag varme i to minutter.
Trin 3
Læg tunen i en stor skål sammen med forårsløgene og kartoflerne. Derefter tilsættes ost, halvdelen af det piskede æg og melet, og det krydres med sort peber.
Trin 4
Bland det godt og form det til kugler, som trykkes lidt flade. Dyppes først i resten af det piskede æg og derefter i rasp.
Trin 5
Læg fiskekagerne på en tallerken, dæk dem til og lad dem køle af en time før stegning.
Trin 6
Når du er klar til at servere dem, opvarmes lidt olie i en stor dyb stegepande, og fiskekagerne koges under middelvarme i ca. 4 minutter, eller indtil de er varme hele vejen igennem og gyldenbrune udenpå. Serveres med blandede salatblade.
Del denne opskrift