We revolutionised the nation’s mealtimes when we introduced canned tuna fish in 1952, and it’s still considered very much part of the family mealtimes today. With a naturally delicious flavour and a versatility that sees it included in everything from pasta sauces to sushi rolls, we predict that tuna meat will be a family favourite for many generations to come.

Fish pattern graphic
John West Denmark

Tracing Tuna Back to the Source

Tuna‘s natural habitat is in oceans all over the world, and so that’s where it’s fished for. John West tuna is caught using a range of different techniques, from purse seine nets, to pole and line, all of which meet the standards set by the Marine Stewardship Council (MSC). Once caught, the tuna (whether Skipjack, Yellowfin or Bigeye) is immediately put on ice or refrigerated, before being taken to port to be prepared, cooked and canned, and then sent on to your local store.

delicious tuna recipes…

Tuna can be so much more than just salad topping mixed with mayo and sweetcorn. Find our full list of recipe suggestions below.

FAQ's

På bunden af alle vores dåser med tun, laks, makrel og sardiner kan du se et nummer, som du kan bruge til at lære mere om hvilken fiskeart, din dåse indeholder, og hvilket hav fisken blev fanget i – du kan endda spore fisken tilbage til lige netop den båd, der fangede den. Du skal blot indtaste nummeret i John Wests sporingsværktøj her.

I 2019 udgav vores moderselskab, Thai Union, i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden sin første rapport: European Sourcing Transparency: Wild Caught Fish and Shellfish. Denne rapport fremlægger data fra den proces, vi undergår i samarbejde med WWF for at evaluere, hvordan det går med bæredygtigheden i vores distributionskæder; noget, der er helt afgørende for Thai Union grundet deres forpligtelse til at være helt gennemsigtige i deres virksomhedsdrift. Du kan læse rapporten her.

“Dolphin Safe” betyder ganske enkelt, at fisken som er i pakke, er fanget uden på nogen måde at skade delfiner. Alle vores aktiviteter bliver overvåget af Earth Island Institute (www.earthisland.org), en non-profit organisation, der støtter de mennesker, der skaber løsninger for at beskytte vores fælles planet. Vi handler kun med leverandører, som er EII godkendt. Dette partnerskab hjælper os med til at sikre, at alt tun på vores konservesfabrikker er Dolphin Safe. Faktisk grundlagde EII, Dolphin Safe-programmet i tæt samarbejde med John West for over 20 år siden.

Vi ved hvorfra ethvert af vores produkter kommer og ønsker at dele dette med dig. Vi arbejder på at lægge alle vores produkter på can track’eren, men du kan allerede spore følgende tunprodukter fra Seychellerne og Ghana: Tun i Vand, Tun i Olie, No Drain Tun. Du kan også spore vores Alaska Vildlaks samt vores Makrel og Sardiner fra Portugal.

John West tunfiskekonserves bliver rutinemæssigt testet og overvåget for kviksølv og andre potentielle miljøbelastende stoffer. Niveauerne af kviksølv er vi i stand til at opdage, og er meget lave og så godt og vel inden for de maksimalt tilladte niveauer i henhold til EU / UK-lovgivningerne. Rådet fra det britiske “Food Standards Agency” er, at folk skal spise mindst 2 portioner fisk om ugen, hvoraf den ene skal være en fed fisk. (Dåsetun betragtes ikke som en fed fisk). En ekstra anbefaling er, at hvis du forsøger at blive gravid, eller er gravid, skal du ikke spise mere end 1 dåse tun om ugen. Du kan læse mere om dette emne på:https://www.foedevarestyrelsen.dk